Osteopathie

Osteopathie

Wat is osteopathie en wat doet een osteopaat? 

Osteopathie is een holistische behandelwijze waarbij opzoek gegaan wordt naar de oorzaak van de klacht. Naast een uitgebreide anamnese wordt de patiënt ook uitgebreid onderzocht. De behandeling bestaat uit manuele technieken, op maat van de patiënt. Alle technieken zijn aangepast aan de leeftijd van de patiënt en de aard van de problematiek. Indien nodig worden de technieken voorafgegaan door specifieke veiligheidstesten

Zowel patiënten met acute als chronische klachten kunnen baat hebben bij een osteopathische behandeling. Maar ook preventief kan osteopathie veel betekenen. Regelmatig je lichaam laten controleren kan heel wat klachten voorkomen. 

Binnen osteopathie is de samenhang van de verschillende systemen in ons lichaam heel belangrijk. Er wordt opzoek gegaan naar bewegingsverliezen in het bewegingssysteem (spieren, gewrichten, ligamenten, pezen,…), het orgaansysteem (maag, darm, lever, …) en het cranio-sacraal systeem (schedel, heiligbeen, staartbeen, ruggenmerg). De ongewenste spanningen worden tijdens de behandeling genormaliseerd, de beweeglijkheid en de doorbloeding worden geoptimaliseerd. Op deze manier wordt het zelfhelend mechanisme van ons lichaam aangemoedigd en kan het lichaam zijn evenwicht terugvinden. 

Afhankelijk van de klachten en uw reactie op de behandeling zijn er één of meerdere sessie’s nodig.

Ben je niet zeker of osteopathie je verder kan helpen? 

Osteopathie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x